Ízületi és izomfájdalom: jogorvoslatok és okok

Ízületi és izomfájdalom jogorvoslatok és okok

Ki soha nem történt meg, hogy felkelni reggel, és érzékelik a bosszantó ízületi és izomfájdalom szétszórt anélkül, hogy tudnánk annak okait is, és mindenekelőtt vannak jogorvoslatok?

Hátfájás, merev nyak, szétszórt összehúzódások csütörtök este a barátokkal való sportolás után. Úgy döntött, hogy megy a futás a kora reggeli egy idő után, eredmény? Nagy fájdalom a térdben, amelyek nem teszik lehetővé, hogy könnyedén hajlítsa meg. Vagy az a bosszantó vállprobléma, amely most még csak nem is engedi pihenni, továbbra is kínozza Önt.

A nem megfelelő fizikai előkészítés, a hirtelen mozgások, a helytelen testtartás, az ízületek túlzott terhelése, ezek a betegségek okai különbözőek. Vannak-e jogorvoslatok az ízületi és izomfájdalmakra? Természetesen menjünk, hogy világosabbá tegyük.

Mik az ízületek?

Mik az ízületekAz ízület olyan szerkezet, amely két vagy több csontot tart közel, kötőszövetek segítségével. A mozgás különböző képességeitől megkülönböztethetők mobil, félig mobil vagy rögzített. Ez a cikk elsősorban a mobil ízületekkel foglalkozik, mint például a váll vagy a térd.

Az ízületi fájdalmak mindig egy vagy több ízületben helyezkednek el. A szenvedés érzése jellemzi. Gyakran befolyásolják a vállat, a bokákat, a térdeket. Az izomfájdalom ehelyett kiterjedtebb területet érint, ezért kevésbé lokalizált. A karok, a lábak, a nyak vagy a hát a leginkább érintett területek.

A fájdalom akut lehet, majd néhány nap múlva eltűnik. Máskor a kellemetlen érzés enyhe, de állandó a hetek múlásával. Okok? Ezeket a fájdalmakat egy gyulladásos állapot egyesíti a bázison. Emellett a hideg és a nedvesség az izmok és az ízületek ellensége, így a szövetek merevebbek és az ízületek kevésbé mozgékonyak.

Az ízületi és izomfájdalom eredete eltérő lehet. Néha egyszerű azonosítani őket, máskor orvos vagy gyógytornász/osteopath tanácsára van szüksége, hogy világosabb képet kapjon.

 • Helytelen testtartás
 • Túlterhelés a fizikai aktivitás során
 • Reuma, olyan patológiák gyermekei, mint az ízületi gyulladás vagy az arthrosis, amelyek több mint 65-re jellemzőek
 • Éles mozgás
 • A túlzott terhelés felemelése munkahelyen vagy otthon
 • Hideg, Páratartalom, hogy rontja a képet
 • Túlsúly, amely az ízületekre terhel

Izomfájdalmat kaptál futás közben? Szenvedett ízületi traumát, miközben sétált a lépcsőn, vagy súlyos csapást mért a karra?

Zúzódás vagy ízületi rándulás esetén a következő szabály érvényes:

 • A pihenés ne feszítse tovább az ízületet, hanem hagyja abba.
 • Jég (jég) az érintett területtel érintkezve (soha ne érintkezzen közvetlenül a bőrrel) vagy ennek a hideg víznek a hiányában.
 • Tömörítés (tömörítés) ha valóban a trauma okozott kárt alkalmazni szoros kötést, de lehetővé teszi a keringést.
 • Emelés tartsa a végtagot felemelve, hogy megakadályozza a túlzott duzzanatot.

Gyógyszerek az ízületi és izomfájdalmak kezelésére

Gyógyszerek az ízületi és izomfájdalmak kezeléséreMik a jogorvoslatok, hogy megoldja a közös, izomfájdalom? Első tanácsunk az, hogy olyan kompetens emberekre támaszkodjunk, akik bizalmat adnak nekünk válaszaikkal.

Átmeneti ízületi / izomfájdalom esetén elegendő lehet NSAID-ok alkalmazása gél vagy kenőcs formájában, vagy szájon át kapszulák/tabletták vagy tasakok formájában.

Tény, hogy a helyi kezelés a fájdalmas, gyulladásos állapotok előnyös az alkalmazás gél helyi használatra gyulladáscsökkentő típusú, vagy gél alapú árnika kezelésére zúzódások, duzzanat. Egyéb over-the-counter gyógyszereket kell szisztémásan lehet használni mellett helyi kezelések. A kombinált külső / belső hatás lehetővé teszi a fájdalom és gyulladás jobb kezelését.

Emlékezzünk a fő mellékhatások ebben a kategóriában a gyógyszerek, hogy mindig a lehető legrövidebb idő alatt szükséges a minimális hatásos dózis:

 • Vérhígító hatás, ezért kerülni kell együtt antikoaguláns és vérlemezke-gátló gyógyszerek, hogy ne fokozza a hatásukat (gyógyszerek, mint a Coumadin és az aszpirin).
 • A gyomor gyulladásának fokozott kockázata, a fekélyekig.

A kurkumin alapú ízületi és izomfájdalom kezelésére szolgáló gyógyszerek

A klasszikus NSAID-ok alternatíváját kurkumin alapú specifikus kiegészítők képviselik. Olyan kiegészítők, amelyeket erősen ajánlunk, azok hatékonyságáért és azoknak a gyártó vállalatoknak a súlyosságáért, amelyekkel évek óta együttműködünk. Ezeknek a termékeknek nincs ismert mellékhatása, és nagyon érvényes szövetségesei a krónikus fájdalom elleni küzdelemben azoknak az embereknek, akik nem tudnak vagy nem akarnak NSAID-t szedni.

A kurkuma ma már széles körben ismert, egy indiai eredetű fűszer, amely ugyanabban a curryben található, amely a hagyományos kínai és ayurvédikus gyógyászatban kulcsszerepet játszik fájdalomcsillapító és gyulladáscsökkentő hatásaival. Tökéletes ezért, mint egy orvosság ízületi és izomfájdalom. A kurkuma ezért különböző indikációkhoz használható:

 • A gasztrointesztinális fal védelme
 • A bél bakteriális flóra helyreállítása
 • Ízületi rugalmasság és a porc mobilitásának és egészségének fenntartása
 • Jelzett antioxidáns hatás
 • A májkárosodás elleni védelem

Hasznos, mint egy orvosság az akut vagy krónikus fájdalom, majd használja kiegészítők alapján kurkumin.

Az ízületi és izomfájdalom megelőzése

Az ízületi és izomfájdalom megelőzéseAz életmód fontos az ízületi fájdalom kezelésében. Nagyon hasznos, ha megpróbálunk fizikai aktivitást végezni szabad pillanatainkban, a szintünkhöz igazított edzésekkel / terhelésekkel.

A Sport jó, ebben egyetemes egyetértés van. Fenntartja a rugalmasságot, csökkenti a kardiovaszkuláris kockázatot, csökkenti a stresszt, megtartja az izomtónusokat és illeszkedik. Ezt azonban saját lehetőségeinek figyelembevételével kell gyakorolni.

Például 30 perc könnyű futás nagyon hasznos lehet egy normális ember számárasúly és egészséges. A túlsúlyos ember valószínűleg nem jótékony hatású, mivel a túlzott stressz az ízületek, valamint a szervezet nem áll készen a hasonló stressz. Olvassa el a súlykezelési tippeket

Ha úgy dönt, hogy hónapokig vagy évekig tartó megszakítás után folytatja a fizikai aktivitást, fokozatosan kell megközelítenie a fizikai állapotának megfelelő tevékenységet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*