Igaz, hogy az asztalnál nem öregszik meg?

Igaz, hogy az asztalnál nem öregszik meg

Végre eljutottunk az étterembe. Egy kis várakozás a kenyérpálcikákat, majd a pincér kezdődik: Válogatott krutonnal, húsmártással, gombával, vaddisznó kolbásszal, bruschetta paradicsommal, sült polenta triangolini 4 sajtokkal, majd helyi sonkával, szalámival és az elkerülhetetlen édesköménnyel, mindezt kiváló házi kenyérrel és frissen készített squash-val.

Nem öregszel meg az asztalnál?

Nem öregszel meg az asztalnálNem, nem itt az ideje, hogy fizess és kelj fel, ne aggódj, csak az indító volt. Aztán egy szép tris az első (milyen jó volt a tészta tejszínnel, sonka, gomba, még a többiek nem voltak rossz. A gombócok aztán megtöltöttek, de nagyon jók voltak.)

Végül jön a másodperc-sült, vágott, sült, főtt-egy kis saláta (vannak ásványi sók, ez jó), néhány sült zöldségek (articsóka, cukkini otthon nem jön olyan jó), chips. De ettem egy kis kenyeret. Egy darab fűszerezett pecorino romano (mindig be kell fejeznie a sajtot, majd vannak fehérjék), majd a gyümölcs (ami jó, vitaminokat tartalmaz, majd megemészti).

Ezen a ponton nagy kétségeim vannak, kétségeim vannak a nehéz megoldásról: veszem-e a chantilly krémmel vagy a nagymama tortájával töltött csokoládé profiterolt? A kétség komoly, néhány percig tart, míg a kissé bosszús pincér várja, hogy döntsek. Ez egyike azoknak a helyzeteknek, amelyeket a pszichológus “kognitív disszonanciának” hívna, vagyis amikor nem választhat két ugyanolyan kellemes alternatíva között.

Végül nem érdekel a disszonancia, és úgy döntök: mindkettőt “két kis adagot ajánlok”, mondom a pincérnek. A desszerthez házi készítésű Vinsanto szükséges.

A végére értünk. Most tart egy szép kávé két teáskanál cukor, hogy a kávé nem szeretem a keserű, majd megemészteni, a ” kávé gyilkos, csak azért, hogy visszatérjen nem vezetek, majd ittam csak három pohár vörösbor. Fekete kakas, természetesen, a legjobb !

Nézzük meg őket egyenként

Nézzük meg őket egyenkéntAz inzulin a sejtek egyik legfontosabb “növekedési tényezője”. A sejteknek ahhoz, hogy növekedjenek, fehérjéket kell szintetizálniuk, és ez csak a DNS-replikáció felgyorsításával történhet meg. Ez az esemény, minden alkalommal, amikor előfordul, elfogyasztja a telomert, egy adott struktúrát, amely a kromoszómákban található. A kevesebb inzulin ezért a sejtek kevésbé folyamatos stimulációját jelenti, ezért kevesebb fehérjetermelésre van szükség. Ez azt is jelenti, hogy kevesebb szükség van a kortizol termelésére (lásd alább).

Mi történik, ha túl sok cukor (glükóz) van a vérben? Különböző dolgok. Először is, amikor a glükóz a vérben meghaladja, ez a felesleg az idő múlásával tart (minden nap legalább egy szép tál tészta!!!), a cukrok és a vérfehérjék a szabad gyökök segítségével hajlamosak glikozilált fehérjéket (kor) alkotni. Ezek a glikozilált fehérjék hajlamosak az erek belső falához tapadni, csökkentve a lumenüket, növelve az atherosclerosis kockázatát stb.

Ezenkívül a hypothalamus ventromediális magjában lévő neuronok, amelyek különösen érzékenyek a túlzott vércukorszintre, stimulálják a hasnyálmirigyet, hogy több inzulint termeljenek. Amikor az inzulin emelkedik, a fentiek mellett előfordul, hogy a sejtek bizonyos fokú inzulinrezisztenciát alakítanak ki, egy ördögi kör, amely arra kényszeríti a hasnyálmirigyet, hogy több inzulint termeljen a vércukorszint csökkentésére. Előfordul, hogy az inzulinrezisztencia nő, ami viszont a glükóztolerancia csökkenését okozza.

Nem élhet szabad gyökök nélkül, mert lehetővé teszik, hogy energiát nyerjen az élelmiszerből, megvédje a testet a vírusfertőzésektől, belépjen a hormonok termelésébe. A felesleg azonban veszélyes, mert károsíthatja a zsírokat, fehérjéket és a DNS-t, növelve az öregedést. A szervezet számos antioxidáns anyagok, amelyek arra szolgálnak, hogy tartsa a szabad gyökök ellenőrzés alatt, bár sok más kell venni étellel, különösen az E-vitamin és a C. A testünkben keringő szabad gyökök mintegy 90% – át az energiának (ATP formájában) az élelmiszerből történő kivonása során állítják elő. Logikusan elég enni kell ahhoz, hogy éljen, de a szigorúan nélkülözhetetlen, annál többet eszel, annál több kalóriát, annál több felesleges szabad gyököt termelnek.

Az asztalnál nem öregszik vagy lassabban öregszik, ha tiszteletben tartja a terület alapelveit

Az asztalnál nem öregszik vagy lassabban öregszik, ha tiszteletben tartja a terület alapelveitÉvek óta ismert, hogy a kalória-korlátozás messze a leghatékonyabb módszer az élet meghosszabbítására, valamint számos betegség előfordulásának csökkentésére, különösen a legsúlyosabbakra. Először csökkenti a szabad gyököket, ezáltal csökkentve az oxidatív károsodást (kevesebb szükség van ATP termelésére, kevesebb oxigénfogyasztásra). Ezen kívül, védő enzimek, például a szuperoxid-dismutase, mások, hogy megvédje szövetek a szabad gyökök serkenti, de van is egy növeli a melatonin egy hormon, amely segít csökkenteni a hidroxil gyökök.

Logikusan csökkenti a vércukorszintet, következésképpen csökkenti a glikozilált fehérjéket (életkor), amelyek az erek falához tapadnak, hajlamosak elzárni őket.

A kalória-korlátozás, amely csökkenti a vércukorszintet, megakadályozza a hypothalamus ventromediális magjának idegsejtjeinek károsodását (ezek az idegsejtek, amelyek felügyelik a glükóz monitorozását a vérben, valójában a magas vércukorszint károsodik). Amikor ez megtörténik, a vércukorszint szabályozása egyre kevésbé hatékony.

A vércukorszint csökkenése tehát elkerüli az inzulintermelés növelésének szükségességét, azzal a következménnyel, hogy az eikozanoidok termelésének egyensúlya a gyulladáscsökkentők oldalára esik, mint a gyulladáscsökkentők. A szervezet kevesebb kortizolt, a stresszhormont is termel, javítva az immunvédelmet.

A laboratóriumi állatokban, ahol a kalória-korlátozásnak köszönhetően stabilizálódott, a glükózt a szabad gyökökhöz redukálták, és az inzulin szintjeként egyensúlyban vannak, nemcsak a degeneratív betegségek alacsonyabb mortalitása volt az életkorral összefüggő, hanem növelte az élet maximális időtartamát is, ezáltal elérve a szervezet öregedésének lelassításának célját.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*